**Infosys Aptitude Questions and Answers with Explanation:**We've included Infosys Aptitude Questions and Answers with explanations in this article. Candidates can obtain sample Infosys Aptitude Questions and Answers by visiting this link. Job seekers can gauge the test's difficulty level and save time while taking the online exam by studying these questions. Please keep in mind that the Infosys Aptitude Questions and Answers For Freshers (2018, 2019, 2020 Batches) offered are Infosys sample questions and not actual questions. Students can better manage their time throughout the exam by memorizing these Infosys Aptitude Questions and Answers.

**{jistoc} $title={Table of Contents}**

## Infosys Aptitude Questions and Answers with Explanation

- Number of Questions: 10
- Time Duration: 25 mins.

### Topics

- Ratio and Proportion
- Boats and Streams
- Simple Interest
- Averages
- Partnership
- Problems on Boats and Streams
- Profits & Loss
- Percentages
- Compound Interest
- Volumes
- Probability

Every student dreams of working for a multinational corporation such as Infosys. It is also a dream for the majority of pupils; nonetheless, excellent preparation is essential in order to achieve your goal. So, to help you turn your hard effort into smart work, we've compiled a compilation of Infosys Aptitude Questions and Answers with Explanations. As a result, job searchers can put all of them to use and learn something. Because Infosys will hire the most skilled, energetic, and talented individuals, the exam will be conducted by Infosys. Where Infosys offers good work possibilities in IT, consulting, and business process management (BPM). Applicants should therefore prepare for the exam by practicing Infosys Aptitude Questions and Answers.

## Question and Answers On Infosys Aptitude

Most students nowadays are having a difficult time finding work and looking for appropriate learning opportunities. We have listed Infosys Aptitude Questions and Answers For Freshers 2018, 2019, and 2020 Batch for the advantage of those types of candidates. Job seekers who are impatiently awaiting a chance can therefore practice Infosys Aptitude Questions and Solutions.

## Explanatory Samples of Infosys Aptitude Questions and Answers

**1. A shop dealer makes his goods 25% above CP and then while selling gives a discount of 12% on MP. Find his profit %?**

A. 15%

B. 12%

C. 11%

D. 10%

Answer – D. 10%

Explanation:

Let Cost Price (CP) = 100

Market Price (MP) = 125

Profit = 125*88/100 = 110

110 – 100 = 10%.

**2. The average age of 30 boys in a class is equal to 14 years. When the age of the class teacher is included the average becomes 15 years. Find the age of the class teacher?**

A. 45

B. 42

C. 50

D. 44

Answer – A. 45

Explanation:

Given that

Total ages of 30 boys = 14 x 30 = 420 years

Total age when class teacher is included = 15 x 31 = 465 years

Age of class teacher = 465 – 420 = 45 years

Hence, the age of the class teacher is 45 years.

**3. The average of 11 numbers is 10.9. If the average of the first six is 10.5 and that of the last six is 11.4 the sixth number is?**

A. 11.4

B. 11.5

C. 11.0

D. 11.3

Answer – B. 11.5

Explanation:

Given, 1 to 11 = 11 * 10.9 = 119.9

1 to 6 = 6 * 10.5 = 63

6 to 11 = 6 * 11.4 = 68.4

63 + 68.4 = 131.4 – 119.9 = 11.5

Therefore, 6th number = 11.5

**4. If P can do a work in 6 days and Q can do the same work in 8 days. If R who can do the same work in 12 days, joins them, then the work will be completed in how many days?**

A. 7/3 days

B. 8/3 days

C. 10/3 days

D. 11/3 days

Answer – B. 8/3 days

Explanation:

1/6 + 1/8 + 1/12 = 1/d.

D = 8/3 days

Therefore, the work will be completed in 8/3 days.

**5. A and B rent a pasture for 10 months. A put in 80 cows for 7 months. How many can B put in for the remaining 3 months, if he pays half as much again as A?**

A. 120

B. 280

C. 180

D. 200

Answer – B. 280

Explanation:

According to the given data

80* 7: x* 3 = 1:1 1/2

560: 3x = 2: 3

x = 280

**6. Rama Krishna can finish a work in 20 days and Suresh in 25 days. They both work together for 5 days and then Suresh goes away. In how many days will Rama Krishna complete the remaining work?**

A. 10 days

B. 11 days

C. 8 days

D. 9 days

Answer – B. 11 days

Explanation:

Let’s assume the completion of remaining work by Ramesh is x then, according to the given information

(5 + x)/20 + 5/25 = 1 => x = 11 days

**7. How much water must be added to a bucket which contains 40 liters of milk at the cost price of Rs.3.50 per liter so that the cost of milk reduces to Rs.2 per liter?**

A. 25 liters

B. 28 litres

C. 30 liters

D. 35 liters

Answer – C. 30 liters

Explanation:

Total cost price =Rs(40 x 7/2) = Rs.140

Cost per litre =Rs.2

Total quantity = 140/2 = 70 liters.

Water to be added =(70-40) =30 liters.

**8. A man spends 60% of his income. His income is increased by 20% and his expenditure also increases by 10%. Find the percentage decrease in his saving?**

A. 15%

B. 20%

C. 25%

D. 10%

Answer – D. 10%

Explanation:

Let us assume initially income is 100.

So, expenditure = 60 and saving = 40

Now income is increased by 20% that is 120.

So, expenditure = (70/100)*120 = 84 and saving = 36

so % percent decrease in saving = (4/40)*100 = 10%

**9. 5 men and 10 boys can do a piece of work in 30 days and 8 men and 12 boys can do the work in 20 days then the ratio of daily work done by a man to that of the boy.**

A. 6:1

B. 7:3

C. 4:5

D. 5:1

Answer – A. 6:1

Explanation:

5m + 10b = 1/30 and 8m + 12b = 1/20

after solving we get m = 1/200 and b = 1/1200

so required ratio = (1/200) : (1/1200) = 6:1

Hence, the ratio of daily work done by a man to that boy is 6:1.

**10. Rani mixes 70kg of sugar worth Rs.28.50 per kg with 100kg of sugar worth Rs.30.50 per kg. At what rate shall he sell the mixture to gain 10 %?**

A. Rs.29.75

B. Rs.32.64

C. Rs.31.50

D. Rs.30.46

Answer – B. Rs.32.64

Explanation:

70/100 = 100x – 30.50(110)/28.50(110)-100x

0.7 = 100x-3355/3135-100x

2194.5 – 70x = 100x-3355

170x = 5549.5

X = 32.64

Please read it carefully and eligible candidate can apply for this post before this Opening will get closed. Current Government and Private vacancies are updated regularly with details. To get more Latest JobUpdate like our

**Facebook Fan Page**. Hope the information is helpful for all job seekers. Keep visiting**Freshers Job**for Latest Freshers Jobs, off campus drives,walk-in interviews in India.