**IBM Aptitude Test Questions and Answers 2022 2023 | IBM Aptitude, Verbal Question Answers Online Practice For Freshers:**Hello, students! We have included a mock paper for IBM Aptitude Questions and Answers For Freshers in this post. As a result, this is a fantastic option for anyone seeking IBM Aptitude Questions and Answers with Explanation. For the benefit of the students, we have compiled a list of IBM Quantitative Aptitude Questions and Solutions. By practicing all of the IBM Aptitude Questions and Answers in this area, applicants can improve their knowledge.

## IBM Aptitude Test Questions and Answers, Verbal Question Answers Online Practice 2022

IBM Aptitude Questions 2022 cover a wide range of topics including Trains, Height and Distance, Simple Interest, Profit and Loss, Percentage, Calendar, Average, Volume and Surface Area, Numbers, Problems on H.C.F and L.C.M, Simplification, Surds and Indices, Chain Rule, Boats and Streams, Logarithm, Stocks and Shares, True Discount, Odd, Man Out and Series, Time and Distance, Time and Work, Compound, As a result, focus on the specified topics in order to pass the IBM Online Aptitude Test.

**{jistoc} $title={Table of Contents}**## IBM Quantitative Aptitude Questions & Answers with Explanation

**1. Two varieties of juice are mixed in a ratio of 4:5. The price of 1st variety of juice is Rs.14 per liter while the second variety is Rs.17 per liter. Find the average price of the mixture?**

A. Rs.15.03

B. Rs.15.67

C. Rs.16.78

D. Rs.17.43

E. None of these

Answer – B. Rs.15.67

Explanation:

Let we assume x = avg price

x-14/17-x = 5/4

4x-56 = 85-5x

5x+4x = 85+56 = 141

9x = 141

x = 141/9 = 15.67

Hence, The average price of the mixture is Rs.15.67

**2. Venkat lends Rs 30,000 of two of his friends. He gives Rs 15,000 to the first at 6% p.a. simple interest. He wants to make a profit of 10% on the whole. The simple interest rate at which he should lend the remaining sum of money to the second friend is**

A. 16%

B. 12%

C. 14%

D. 8%

E. None of the Above

Answer – C. 14%

Explanation:

The Simple Intrest on Rs 15000

=(15000×6×1)/100 = Rs. 900

Profit to made on Rs 30000

= 30000×10/100=Rs 3000

S.I.on Rs.15000 = 3000-900 = Rs.2100

Rate=(S.I.* 100)/(P * T)=(2100×100)/15000

=14% per annum

Therefore, the simple interest rate at which he should lend the remaining sum of money to the second friend is 14%.

**3. Mahesh lends 40% of his money at 15% per annum, 50% of the rest at 10% per annum and the rest at 18% per annum rate of interest. What would be the annual rate of interest, if the interest is calculated on the whole sum?**

A. 14.4%

B. 16.5%

C. 18.5%

D. 19.5%

E. None of the Above

Answer – A. 14.4%

Explanation:

x – (40/100)*x = 60x/100

40/100 at 15% p.a = 40/100 * 15/100 = 60x/1000

50/100*60x/100 = 30x/100 at 10% p.a = 30x/100 * 10/100 = 30x/1000

Balance amount = x – 40x/100 – 30x/100 = 30x/100 at 18% p.a = 18/100 * 30x/100 = 54x/1000

R = [(144x/1000)/x] * 100 = 14.4%

Therefore, the annual rate of interst is 14.4%.

**4. Find the 4-digit smallest number which when divided by 12, 15, 25, 30 leaves no remainder?**

A. 1800

B. 1020

C. 1120

D. 1200

E. None of these

Answer – D. 1200

Explanation:

LCM of 12, 15, 25 and 30 is 300

the least number of 4-digit divided by 300 is 1200

**5. Solve 1781.90÷54.20 + 456.13 – 2345.80 *0.98 = ? * 2**

A. 988

B. -876

C. -928

D. -675

E.None of these

Answer – C. -928

Explanation:

Let’s take round figure value, then the simplification is

1782÷54+456-2345*1

= 33+456-2345

= -1856/2 = -928

**6. Solve 24.95% of 797.07 ÷ 19.05 = 54.88 – ?**

A. 36

B. 47

C. 63

D. 45

E. None of these

Answer – D. 45

Explanation:

25% of 800 ÷ 20 = 25*800/100*20

= 10

55-45 = 10

Therefore, forgetting value as a 10 the number should be ‘ 45 ‘

**7. The average expenditure of Sharma for January to June is Rs. 4200 and he spent Rs. 1200 in January and Rs.1500 in July. The average expenditure for the months of February to July is:**

A. 4250

B. 4500

C. 3500

D. 2750

E. 3250

Answer – A. 4250

Explanation:

Given

The expenditure between January to June = 4200 * 6 = 25200

The expenditure between February to June = 25200 – 1200 = 24000

Therefore, The expenditure between February to July = 24000 + 1500 = 25500/6 = 4250

**8. A jar containing 60litres of the mixture of milk and water. The respective ratio of milk and water in the ratio 7:5. From the jar 12litres of the mixture was taken out and 6 liters of pure milk was added. What is the respective ratio of milk and water after the final operation?**

A. 12:17

B. 13:19

C. 9:7

D. 17:10

E. None of these

Answer – D. 17:10

Explanation:

7x+5x = 60

Milk = 35litres, water = 25litres

10litres of mixture taken out

Milk = 35-12(7/12) = 35-7 = 28

Water = 25-12(5/12) = 25-5 = 20

28+6 : 20 = 34:20 = 17:10

Therefore, the ratio of Milk and Water after the final operation is 17:10

**9. A, B, and C can alone complete a work in 10, 12 and 15 days respectively. All started the work but B left the work 3 days before completion. How much work was then done by A and B together in the total work?**

A. 2/3

B. 3/4

C. 1/3

D. 3/5

E. 2/5

Answer – A. 2/3

Explanation:

Let us assume that work completed in x days

According to given data A and C worked for all x days and B for (x-3) days. So

(1/10 + 1/15)*x + (1/12)*(x-3) = 1

Solve, x = 5 days

In 5 days, A did 5/10 = 1/2 of work

In (5-3) = 2 days, B did 2/12 = 1/6 of work

So total by A and B = (1/2 + 1/6) = 2/3

Therefore, the total work done by A and B together is 2/3.

**10. A sum of money is to be distributed among A, B, C, D in the proportion of 5: 2: 4 : 3. If C gets Rs. 1000 more than D, what is B’s share?**

A. Rs. 500

B. Rs. 1500

C. Rs. 2000

D. None of these

Answer – C. Rs. 2000

Explanation:

Let we assume that the shares of A, B, C and D be Rs. 5x, Rs. 2x, Rs. 4x and Rs. 3x respectively.

Then, 4x – 3x = 1000

x = 1000.

B’s share = Rs. 2x = Rs. (2 x 1000) = Rs. 2000.

Therefore, the share of the B is Rs. 2000.

**11. Three pipes A, B and C can fill a cistern in 6 hours. After working at it together for 2 hours, C is closed and A and B can fill the remaining part in 6 hours. The number of hours taken by C alone to fill the cistern is**

A. 12 hours

B. 10 hours

C. 18 hours

D. 8 hours

E. None of these

Answer – C. 18 hours

Explanation:

Given that

A+B+C in 1h = 1/6

A+B+C in 2h = 2/6 = 1/3

Remaining = 1-1/3 = 2/3

A+B in 6hrs = 2/3

A+B in 1hr = 2/18

C alone to fill the cistern = 1/6 – 2/18 = 3-2/18 = 1/18

Therefore, the time taken by C alone to fill the cistern was 18 hours.

**12. Two pipes A and B can fill a tank in 6 hours and 5 hours respectively. If they are turned on alternatively for 1 hour each, find the time in which the tank is full.**

A. 4hrs 30min

B. 5hrs

C. 6hrs 25min

D.5hrs 30min

E. None of these

Answer – D. 5hrs 30min

Explanation:

We assume that pipe A is opened first

Total= 30, A = 30/6 =1/5, B = 30/5 =1/6

In 2 hrs = 5+6 =11

In 4hrs = 22

Remaining = 30-22 =8

1hr Pipe A = 8-5= 3,Remaining B = 3*1/6 = 30min

Therefore, the time taken in order to fill the tank was 5hrs 30min

**13. Two different numbers, when divided by the same divisor, leaves remainder 7 and 9 respectively. When their sum is divided by the same divisor remainder was 4. Find the divisor?**

A. 13

B. 14

C. 11

D. 12

E. None of these

Answer – D. 12

Explanation:

Let first number N1 = D*a + 7

and second number N2 = D*b + 9

N1 + N2 = (a+b)*D + 16

Remainder is 4

Therefore, D will be 12

**14. When a number is added to 20 percent of the second number, we get 150 percent of the second number. Find the ratio between the first and second numbers?**

A. 13:9

B. 12:10

C. 13:10

D. 17:10

E. None of these

Answer – C. 13:10

Explanation:

a + (20/100)*b = (150/100)*b

a:b = 13:10

Therefore, the ratio between the first and second number is 13:10.

**15. Two pipes P and Q can fill a tank in 20m and 30m respectively. If both the pipes are opened simultaneously, after how much time should Q be closed so that the tank is full in 16 minutes?**

A. 12 min

B. 6 min

C. 10 min

D. 7 min

E. None of these

Answer – B. 6 min

Explanation:

X(1/20+1/30) +(16-x)1/20 = 1

5x/60+16-x/20 =1

5x+48-3x/60 =1

2x+48 = 60

2x=12

X=12/2 = 6

Hence it is proved.

**16. Veera Reddy sold 10 sarees for a total profit of Rs. 460 and 12 sarees for a total profit of Rs. 144. At what profit per saree should he sell the remaining 20 sarees so that he gets an average profit of Rs. 18 per sarees?**

A. Rs 7.10

B. Rs 7.60

C. Rs 7.99

D. Rs 8

Answer – B. Rs 7.60

Explanation:

According to the given data

Total profit required = Rs.(42 x 18) = Rs.756

Profit on 22 sarees = Rs. (460 + 144) = Rs. 604

Profit on 20 sarees = Rs. (756 – 604) = Rs. 152

Average profit on these sarees = Rs.(152/20) = Rs. 7.60.

Hence it is proved.

**17. A retailer buys 40 pens at the market price of 36 pens from a wholesaler. If he sells these pens giving a discount of 1%, what is the profit percent?**

A. 22%

B. 25%

C. 26%

D. 10%

Answer – D. 10%

Explanation:

Let us assume that the market price of each pen is Rs. 1.

Then, C.P. of 40 pens = Rs. 36.

S.P. of 40 pens = 99% of Rs. 40 = Rs. 39.60.

Therefore, the percentage of profit = [3.60/36 x 100]% = 10%.

Hence it is proved.

**18. The numerator of a rational number is 4 less than the denominator. If the numerator is increased by 15 and denominator is decreased by 4, we get 6. Find a rational number?**

A. 1/5

B. 2/7

C. 3/7

D. 5/9

E. None of these

Answer – C. 3/7

Explanation:

let the fraction is (p-4)/p

now, (p -4 + 15)/(p-4) = 6

we get p = 7

Therefore, fraction = 3/7

## IBM Verbal Ability Questions & Answers For Freshers 2022

#### Directions (Q 1 – 5): Choose the Synonyms of the following words

**1. Sacrosanct**

A. Indifferent

B. Voluble

C. Ineffable

D. Inviolable

Answer – D. Inviolable

Explanation:

Sacrosanct – something which is regarded as too important or valuable to be interfered with.

**2. Eccentric**

A. Usual

B. Introvert

C. Extraordinary

D. Unconventional

Answer – D. Unconventional

Explanation:

Eccentric – unconventional or slightly strange often relating to a person’s behavior

**3. Predilection**

A. Ignorance

B. Dissonance

C. Antipathy

D. Preference

Answer – D. Preference

Explanation:

Predilection – a preference or special liking for something; a bias in favor of something

**4. Imposture**

A. Charlatan

B. Deception

C. Commensurate

D. Claim

Answer – A. Charlatan

Explanation:

Imposture – An instance of pretending to be someone else in order to deceive others.

**5. Predilection**

A. Ignorance

B. Antipathy

C. Preference

D. Procrastination

Answer – C. Preference

Explanation:

Predilection – a preference or special liking for something; a bias in favor of something.

#### Directions (Q 6 – 10): Choose the Antonyms of the following words

**6. Opulence**

A. Critical

B. Finicky

C. Poverty

D. Funky

Answer – C. Poverty

Explanation: Opulence – great wealth or luxuriousness.

Poverty – Very Poor

**7. Wane**

A. Decrease

B. Decline

C. Deteriorate

D. Revive

Answer – D. Revive

Explanation: Revive – restore to life or consciousness.

**8. Parochial**

A. Repugnant

B. Conservative

C. Repine

D. Global

Answer – D. Global

Explanation: Parochial – having a limited or narrow outlook or scope.

Global – relating to the whole world; worldwide.

**9. Veteran**

A. Novice

B. Bounteous

C. Exuberant

D. Modernistic

Answer – A. Novice

Explanation: Veteran – a person who has had long experience in a particular field. where

Novice – a person new to and inexperienced in a job or situation.

**10. Fiendish**

A. Illiberal

B. Wicked

C. Friendly

D. Simplify

Answer – C. Friendly

Explanation: Fiendish – extremely cruel or unpleasant.

Friendly – kind and pleasant

#### Questions (11 – 15): Choose the correct option and Fill in the Blanks

**11. When the legal process itself becomes the ___________, the slapping of sedition charges is an attempt to browbeat the protesters into ___________.**

A. disavowal, defiance

B. punishment, submission

C. allegiance, combat

D. fidelity, contention

Answer – B. punishment, submission

Explanation:

punishment – the infliction or imposition of a penalty as retribution for an offense.

submission – the action of accepting or yielding to a superior force or to the will or authority of another person.

**12. The ___________ of the Army in just about any political debate and its projection as the ideal to which every citizen should aspire towards is also an attempt to regiment the citizenry on the same ___________ lines.**

A. resolution, unexpurgated

B. integrity, unabridged

C. conscientiousness, plenary

D. invocation, hierarchical

Answer – D. invocation, hierarchical

Explanation:

invocation – the action of invoking someone or something.

hierarchical – of the nature of a hierarchy; arranged in order of rank.

**13. While the general methodology has become part of_____________economics, it is mostly_____________to academic research.**

A. heterodox, incuriousness

B. equivocal, lassitude

C. ambiguous, indifference

D. orthodox, confined

Answer – D. orthodox, confined

Explanation:

orthodox – following or conforming to the traditional or generally accepted rules or beliefs of a religion, philosophy, or practice.

confined – restricted in area or volume; cramped.

**14. We are now trying to repurpose that suitcase, so that it can also enable the diagnosis of_____________fever and tuberculosis, further revolutionizing disease_____________in poor and rural communities.**

A. typhoid, surveillance

B. detract, durable

C. utter, inactive

D. diminish, lethargic

Answer – A. typhoid, surveillance

Explanation:

typhoid – an infectious bacterial fever with an eruption of red spots on the chest and abdomen and severe intestinal irritation.

surveillance – close observation, especially of a suspected spy or criminal.

**15. In the last one decade, along with many other___________ laws of colonial___________ , it has become extremely popular with our rulers.**

A. disclaimer, friction

B. obedience, deviation

C. probity, an invention

D. draconian, vintage

Answer – D. draconian, vintage

Explanation:

draconian – excessively harsh and severe.

vintage – the year or place in which wine, especially wine of high quality, was produced.

#### Directions (Q 16 – 18): Choose the best option in the place of bold words for the purpose of Sentence Correction

**16. He stared at the front, but got tired and dropped after as the race went on.**

A. drop with

B. drop back

C. drop away

D. No correction required.

Answer – B. Drop back

Explanation: drop back is nothing but move towards the back of a group.

**17. If I could chip on, there are a couple of issues I’d like to raise.**

A. chip of

B. chip up

C. chip in

D. No correction required.

Answer – C. chip in

Explanation: Chip in – Contribute to a discussion.

**18. The lecture was boring and my mind wandered off after ten minutes.**

A. Waltz through

B. Wash down

C. wandered off

D. No correction required.

Answer – C. wandered off

Explanation: Wander off – Stop paying attention.

#### Directions (Q 19 – 20) Find the meaning of the bold words in the sentence

**19. The moorland is devoid of interest except to grazing sheep.**

A.sinker

B. plenary

C. replete

D. lacking

Answer – C. lacking

Explanation: devoid – entirely lacking or free from.

**20. This zoogeographical realm includes Africa south of the Atlas Mountains.**

A. province

B. alfresco

C. cognigent

D. farthest

Answer – A. province

Explanation: realm – a kingdom.

#### Directions ( Q 21 -22 ) Choose the pair that best represents a similar relationship to the one expressed in the original pair of words

**21. TAILOR: SUIT**

A. edit: manuscript

B. scheme: agent

C. revise: writer

D. mention: opinion

Answer – A. edit: manuscript

Explanation: To tailor a suit is to alter it; to edit a manuscript is to alter it.

**22. PASTORAL: RURAL**

A. metropolitan: urban

B. harvest: autumn

C. agrarian: benevolent

D. sleepy: nocturnal

Answer – A. metropolitan: urban

Explanation: Pastoral describes rural areas; metropolitan describes urban areas.

## IBM Number Series Questions & Answers With Explanation

Competitors who enjoy solving problems and taking on new challenges may put their skills to the test by practicing IBM Number Series Questions and Solutions. To get the most points, applicants must be able to answer all of the questions.**1. 1.5, 2.3, 3.1, ?, 4.7**

A. 3.2

B. 3.4

C. 3.7

D. 3.9

Answer – D. 3.9

Explanation:

However, In this simple addition series, each number increases by 0.8.

**2. 544, 509, 474, 439, ?**

A. 420

B. 404

C. 414

D. 445

Answer – B. 404

Explanation: If you observe, Each number is 35 less than the previous number.

**3. Find the wrong number in the given sequence**

31, 2, 41, 3, 52, 4, 61, 5, 71, 6

A. 41

B. 61

C. 52

D. 31

Answer – C. 52

Explanation:

In this sequence, there is a combination of two given series:

I. 31, 41, 52, 61, 71 and II. 2, 3, 4, 5, 6

Here, the pattern in I is + 10

Therefore, 52 is wrong and should be replaced by the previous number 41+10 = 51.

**4. Find the wrong number in the given sequence**

10, 5, 19, 12, 39, 26, 73, 54

A. 19

B. 39

C. 5

D. 26

Answer – B. 39

Explanation:

The sequence is a combination of the following two series:

I. 10, 19, 39, 73, and II. 5, 12, 26, 54

The pattern in I becomes + 9, + 18, + 36

According to the series, 37 is the correct number.

Hence, 39 is the wrong number

**5. 5, 21, 69, 213, 645, ?**

A. 1935

B. 1815

C. 1941

D. 1290

Answer – C. 1941

Explanation:

5

5 x 3 + 6 = 21

21 x 3 + 6 = 69

69 x 3 + 6 = 213

213 x 3 + 6 = 645

645 x 3 + 6 = 1941.

Therefore, the next number in the series is 1941.

**6. 496, 492, 483, 467, ?**

A. 431

B. 462

C. 437

D. 442

Answer – D. 442

Explanation:

496 – 492 = 4 = 22

492 – 483 = 9 = 32

483 – 467 = 16 = 42

So, the next has to be a difference of 25 = 52

467 – 25 = 442

Therefore, the next number in the given series is 442.

**7. 8(97)6, 4(56)5, 6(75)4, 7(?)8**

A. 98

B. 89

C. 88

D. 97

Answer – B. 89

Explanation:

If we observe, In 8(97)6 we can have 97- 86 = 11

4(56)5 we can have 56 – 45 = 11

6(75)4 we can have 75 – 64 = 11

So, the difference is 11.

? – 78 = 11

Hence, ? = 78+11 = 89

**8. 2, 1, (1/2), (1/4), ?**

A. (1/8)

B. (2/8)

C. (1/16)

D. (1/3)

Answer – A. (1/8)

Explanation:

This is a simple division series; each number is one-half of the previous number. In other terms to say, the number is divided by 2 successively to get the next result.

2

2/2 = 1

1/2 = 1/2

(1/2)/2 = 1/4

(1/4)/2 = 1/8

So, ? is (1/8).

**9. Find the wrong number in the given series**

1, 125, 729, 2177

A. 1

B. 125

C. 729

D. 2177

Answer – D. 2177

Explanation:

Given 1, 125, 729, 2177

Let’s assume 1 = 13 , 125 = 53, 729 = 93.

However, the number difference is 40

So, the next number would be 133= 2197

Therefore, 2177 is wrong.

**10. 1023, 987, 915, 807, ?**

A. 563

B. 543

C. 636

D. 663

Answer – D. 663

Explanation:

1023 – 36 = 987

987 – 72 = 915

915 – 108 = 807

807 – 144 = 663

**11. 460, 92, 36.8, 22.08, ?**

A. 17.664

B. 18.44

C. 16.33

D. 10.56

Answer – A. 17.664

Explanation:

460*(1/5) = 92

92*(2/5) = 36.8

36.8*(3/5) = 22.08

22.08*(4/5) = 17.664

**12. 8, 4, 4, 6, 12, ?**

A. 39

B. 27

C. 24

D. 30

Answer – D. 30

Explanation:

8*(1/2) = 4

4*(1) = 4

4*(3/2) = 6

6*(2) = 12

12*(5/2) = 30

**13. 15 , 22, 72, 552 , ?**

A. 8800

B. 4763

C. 4500

D. 4592

Answer – A. 8800

Explanation:

15×2 – 8 = 22

22×4 – 16 = 72

72×8 – 24 = 552

552×16 – 32 = 8800

**14. 69, 77.28, 86.55, 96.936, ?**

A. 102.546

B. 108.568

C. 105.675

D. 119.876

Answer – B. 108.568

Explanation:

69 + (12*69/100) = 69 + 8.28 = 77.28

77.28 + (12*77.28/100) = 77.28 + 9.27 = 86.55

86.55 + (12*86.55/100) = 86.55 +10.386 = 96.936

96.936 + 11.632 = 108.568

**15. 980, 147, 28, 11, 8.57, ?**

A. 10.765

B. 8.224

C. 5.675

D. 12.653

Answer – B. 8.224

Explanation:

980/7 + 7 = 147

147/7 +7 = 28

28/7 + 7 = 11

11/7 + 7 = 8.57

8.57 /7 +7 = 8.224

**16. 10 16.5 43.75 156.625 ?**

A. 709.3125

B. 809.3125

C. 699.3125

D. 609.3125

E. None of these

Answer – A. 709.3125

Explanation:

10*1.5 + 1.5 = 16.5

16.5*2.5 + 2.5 = 43.75

43.75*3.5 + 3.5 = 156.625

156.625*4.5 + 4.5 = 709.3125

**17. 100 125 225 450 850 ?**

A. 1375

B. 1275

C. 1475

D. 1575

E. None of these

Answer – C. 1475

Explanation :

100 + 5^2 = 125

125 + 10^2 = 225

225 + 15^2 = 450

450 + 20^2 = 850

850 + 25^2 = 1475

**18. 460, 92, 36.8, 22.08, ?**

A. 17.664

B. 18.44

C. 16.33

D. 10.56

Answer – A. 17.664

Explanation:

460*(1/5) = 92

92*(2/5) = 36.8

36.8*(3/5) = 22.08

22.08*(4/5) = 17.664

Therefore, the next number in the series is 17.664

## Latest IBM Online Aptitude Question Pattern For 2022 2023

It is true that passing the IBM Aptitude Online Test is a difficult task. Candidates must put in more effort. Many hopefuls are currently perplexed as to where they can obtain and download the precise IBM Aptitude Questions 2022. As a result, we've compiled a list of frequently asked IBM Aptitude Questions, together with their answers, and organized The degree of competition for jobs is increasing year after year. The competition, particularly in IBM, is really fierce. It is difficult to pass the selection rounds without preparing or taking the mock examinations. As a result, take a look at the parts below to gain additional information. them in a pdf style. As a result, interested candidates who are ready to apply for IBM NQT Recruitment can read through the complete post and obtain a better understanding of the Aptitude component by referring to this article.

## IBM Quantitative Aptitude Online MCQ Questions & Answers

IBM will change its test pattern every year. In the Aptitude session, candidates must answer 20 questions. The Aptitude Questions are quite difficult to answer. In addition, IBM provides questions from past years. As a result, it is preferable to prepare using the IBM Placement Papers, which are available for free on our website. We all know that IBM would pose some hard questions in the Aptitude Test. Download the IBM Aptitude Questions 2022 from this site to prepare for the tough level.

## IBM Online Interview Questions and Answers For Freshers BTECH BSC BCA MCA MSC Freshers

To begin, we recommend that you download the IBM Aptitude Questions 2022 PDF link that we have provided at the bottom of this page. After then, devote additional time and effort to the questions. So that you can quickly learn about the types of questions that IBM may ask. You may also simply find your weak points in certain areas. So, instead of wasting time, concentrate on the themes. Aspirants must also manage their time when taking the Online Aptitude Test. Many people want to know the correct and exact questions to ask, as well as the answers. Simply scroll down to see the sections below for more information.

## IBM Aptitude, Verbal Question Answers Online Practice For Freshers

You've come to the right place if you're a student looking for the greatest learning platform to get a career. The IBM Number Series Questions and Answers with Explanation are presented on this page.

Number Series topics are particularly essential in IBM written tests. As a result, candidates who want to learn IBM Number Series Questions and Answers For Freshers can use this part to practice. Competitors can get a sense of the difficulty level of questions that may be asked on the exam by studying IBM Number Series Questions and Solutions. These are IBM model questions, therefore they aren't accurate. Because the questions vary from exam to exam, no one can provide accurate answers.

Number Series topics are particularly essential in IBM written tests. As a result, candidates who want to learn IBM Number Series Questions and Answers For Freshers can use this part to practice. Competitors can get a sense of the difficulty level of questions that may be asked on the exam by studying IBM Number Series Questions and Solutions. These are IBM model questions, therefore they aren't accurate. Because the questions vary from exam to exam, no one can provide accurate answers.

## IBM Online Aptitude Test Questions and Answers 2022 2023

IBM is a well-known multinational corporation. Every year, a large number of hopefuls get chosen for IBM. IBM employees are eligible for several of the benefits. So don't miss out on this opportunity to work with IBM. We are here to provide an example of IBM Verbal Ability Questions and Answers For Freshers to job seekers who have applied for an IBM placement drive (2018, 2019, 2020 Batches). Candidates can maximize their exam scores by practicing the IBM English practice questions given. Our page is quite useful because it contains IBM Verbal Ability questions and answers, as well as solutions. As a result, applicants can practice all of the IBM English problems in this post. Aspirants can get a sense of the difficulty level of questions that may be asked in the exam by practicing IBM English Language Questions and Answers.

© ✍ *"Please read it carefully and eligible candidate can apply for this post before this Opening will get closed"*. Current Government and Private vacancies are updated regularly with details. To get more Latest JobAlert like our **Telegram Channel** | **Facebook Fan Page**. Hope the information is helpful for all job seekers. Keep visiting **Freshers Job** for Latest Freshers Jobs, off campus drives,walk-in interviews in India.