Google Verbal Ability Questions & Answers For Freshers

Google Verbal Ability Questions & Answers For Freshers
Google Verbal Ability Questions & Answers For Freshers: Students who are eagerly awaiting decent work possibilities should rejoice. We've compiled a selection of sample Google Verbal Ability Questions and Answers with Solutions on this page. By listing Google Verbal Ability Questions and Answers, we are providing a golden opportunity to job seekers. As a result, applicants can review the information given.

Job seekers can obtain some fundamental understanding of the exam pattern and the difficulty level of the questions by practicing Google Verbal Ability Questions and Answers For Freshers (2018, 2019, and 2020). Candidates should be aware that these are questions from the Google model. No one has the answers to the specific questions. Because questions differ from one test to the next.
{jistoc} $title={Table of Contents}

Google Verbal Ability Questions & Answers For Freshers Complete Overview

  • Number of Questions: 5 Questions
  • Allotted Time: 5 mins

Possible Topics: Fill in the Blanks, Sentence Correction, Synonyms, Antonyms, Active and Passive Voice, Spotting Error, Idioms and Phrases, Sentence Completion.

Verbal Ability encompasses a wide range of issues. Aspirants may acquire a lot of information from the Google Verbal Ability Questions and Answers with Explanation. In addition, he or she is aware of the question's difficulty level. As a result, candidates should not overlook this post and should thoroughly prepare all of the Mindtree Verbal Ability Questions and Answers For Freshers (2018, 2019, and 2020).

Google Verbal Ability Questions & Answers For Freshers By Sections

SET – I

Directions (Q 1 – 2): Choose the exact Synonyms of the following words

1. Salient

A. Waver
B. Indecisive
C. Prominent
D. Vitalize

Answer – C. Prominent
Explanation: Salient – most noticeable or important.

2. Rescind

A. Exhilarate
B. Redeem
C. Fluctuate
D. Revoke

Answer – D. Revoke
Explanation: Rescind – revoke, cancel, or repeal (a law, order, or agreement).

Directions (Q.3 – 5): Choose the option which when used to start a sentence combines both the below sentences in one.

3. India is in a transitive phase of implementing pollution standard norms. That makes it imperative for India to look at introducing efficient ways of transportation.

I. While phasing out
II. Given that India is
III. For efficient ways of

A. III
B. II, III
C. II
D. I, II

Answer – C. II
Explanation:
Given that India is in a transitive phase of implementing pollution standard norms, it is imperative for India to look at introducing efficient ways of transportation.

4. You cannot choose to act neutrally in a situation of injustice. It’ll imply that you have chosen the side of the oppressor.

I. If in a situation
II. If you are acting
III. The side of the oppressor

A. I, II
B. II, III
C. I, III
D. II

Answer – A. I, II
Explanation:
If you are acting neutrally in a situation of injustice, you have chosen the side of the oppressor.

5. Any change in oil prices has knock-on effects on almost every sector such as food, manufacturing, transport, and infrastructure. Such has been the nature of the Indian economy.

I. The nature of the
II. Oil pricing has to be
III. Effects on every sector

A. I, III
B. II, III
C. III
D. I

Answer – D. I
Explanation: The nature of the Indian economy is such that any change in oil prices has knock-on effects on almost every sector such as food, manufacturing, transport, and infrastructure.

SET – II

Questions (Q. 1 – 2) Choose the correct option in order to Fill in the Blanks

1. Closer to the admission season, it came out with a___________order___________85% of medical seats for State Board students.

A. disunity, ruination,
B. spearhead, shuck
C. controversial, earmarking
D. forbearing, perniciousness

Answer – C. controversial, earmarking
Explanation: controversial – giving rise or likely to give rise to controversy or public disagreement.
earmarking – designate (funds or resources) for a particular purpose.

2. Against this___________, it may be valid to ask if giving the nod to the___________and then making an about-turn were no more than political manoeuvres on the part of the Centre.

A. compassionate, jettison
B. backdrop, ordinance
C. Clement, prejudice
D. nonconformism, abandon
 
Answer – B. backdrop, ordinance
Explanation: backdrop – a painted cloth hung at the back of a theatre stage as part of the scenery.ordinance – an authoritative order.

Directions (Q. 3 – 5) Sentence Correction

3. We are hoping that over the next quarter or two, keeping in mind that the government has also reduce the small savings rate, that the MCLR calculation will now throw up more transmission.

A. has also reduced the small savings
B. has also reduced the small savings
C. have also reduced the small savings
D. has also reduced the small saving

Answer – B. has also reduced the small savings
Explanation:
has also reduced the small savings

4. Indian exporters, especially from the employment oriented engineering (sector), suffering due to high cost production, with the situation aggravated by (government-imposed) restrictions on imports on steel, the basic raw material.

A. suffers due to high-cost production
B. suffers due to the high cost of production
C. suffer due to the high cost of productions
D. suffer due to the high cost of production

Answer – D. suffer due to the high cost of production
Explanation:
suffer due to the high cost of production

5. The Chinese hold lapsed on Monday, and have it not raised an objection, the resolution designating Azhar a terrorist would have been passed automatically.

A. had this not raised an objection
B. had it not raised an objection
C. has it not raised an objection
D. have it not raise an objection

Answer – B. had it not raised an objection
Explanation:
had it not raised an objection